Хималайска сол

Хималайска сол

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИМАЛАЙСКАТА КРИСТАЛНА СОЛ?
Хималайската кристална сол е нещо повече от натрий и хлорид. Тя е холистична, пълноценна, непроменена, кристализирала в земните недра милиони години. Тя съдържа всички природни елементи. Те са идентични с елементите, съдържащи се в нашето тяло и открити в древния първичен океан, където се е зародил животът.

КАК СОЛТА СЕ ПРЕВРЪЩА В НАТРИЕВ ХЛОРИД?
С навлизането на индустриализацията натуралната сол е химически „пречистена” и състава и е намален до комбинацията от натрий и хлорид. Останалите минерали и микроелементи са премахнати като "замърсители". Има обаче съществена причина солта да е дарена с всички природни елементи. Натриевият хлорид е една агресивна съставка, която биохимично вечно търси противодействащ елемент, за да може PH на организма винаги да остава неутрално. Натуралните противодействащи съставки като калий, калций, магнезий и др. показват специфични честотни вълни. Тези вълни осигуряват геометричните структури в организма ни. Когато тези структури липсват, ние се чувстваме отпаднали и безжизнени.

КАК ТРАПЕЗНАТА СОЛ ОБРЕМЕНЯВА ОРГАНИЗМА НИ?
Независимо че се нуждаем от минимални дневни количества сол, повечето хора страдаме от липсата й, въпреки ,че сме пренаситени с натриев хлорид. Организма ни разпознава обикновената трапезна сол като една агресивна клетъчна отрова, поради което иска да я изхвърли възможно най-бързо. Това причинява непрекъснато претоварване на отделителната система. Организмът ни получава повече сол отколкото може да изхвърли. Тялото се опитва да изолира излишното количество сол. В този процес водните молекули обграждат натриевия хлорид, за да го неутрализират като го разделят на натрий и хлорид. За да се осъществи това, се отнема водата от нашите клетки. Тялото ни жертва перфектно структурираната клетъчна вода, за да неутрализира натриевия хлорид. Така дехидратирани нашите клетки умират. Ако съдържанието на натриев хлорид е все още високо, започва процес на образуване на кристали. Организмът използва наличните животински протеини, които не могат да бъдат разградени и също нямат стойност, за производството на пикочна киселина, която се свързва с натриевия хлорид и образува нови кристали. Тези кристали се отлагат направо в костите и ставите. Те стават причина за появата на артрит, подагра, камъни в бъбреците и жлъчката. Повторното образуване на кристали е единственото решение за предпазване на организма от настъпването на непоправими увреждания.

КРИСТАЛНА СОЛ
Чистата натурална кристална сол е била подлагана на огромно налягане в продължение на милиони години. Това налягане е създало кристалите на солта. Колкото по-голямо е налягането, толкова по правилно е подреждането в кристалната структура. Солта за нас е най-вече информационен носител. За да се усвои информацията в клетките ни е необходима кристална структура. От химическа гледна точка и обикновеният камък, и кварцовият кристал, са силикати. Онова, което ги отличава, е огромната разлика в налягането, на което са били подложени. Кварцовият кристал представлява перфектна геометрична форма, съвършено състояние на ред в структурата си. Докато при камъка не е така. Неговите елементи са груби, тъй като не е подлаган на достатъчно голямо налягане, което да образува кристална структура. Пластовете кристална сол лъкатушат през планината от сол, блестяща с прозрачни бели, розови или червеникави жилки. Елементите, уловени в кристалната сол, са в достатъчно малки частици, които могат да навлязат в човешката клетка и съответно да бъдат метаболизирани. Клетките ни могат да усвоят само онези елементи, които са в йонна форма. Йоните са малки частици, което им позволява да преминат през клетъчната стена. И най-добрият калций е безполезен, ако не може да проникне в клетката. Това, което му е необходимо, е органичното или йонно състояние на даден елемент, за да може организмът да го оползотвори.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА СОЛТА
От хиляди години солта е известна като панацея. Алхимиците я нарекли "петият елемент" наред със земята, водата, въздуха и огъня, тъй като нейните качества били сравними единствено с етера - истинският пети елемент. Навсякъде хората откриват лечебните ефекти на кристалната сол. Можем да я открием в лосионите за лице, ползва се в процедурите за вана, за инхалации, за пречистване и лечение на заболявания на дихателната система и редица други. Лечебните свойства на солта са познати и на алопатичната медицина. Терапевтичните ползи от по-дълготраен престой в подземните солни мини са алопатично признати. В тези мини се строят специализирани болници за астматици, пациенти с белодробни заболявания и алергии. В тях степента на успешно лечение е достигнала над 90%. Нашите домове са заредени с електромагнитни източници - телевизори, уредби, компютри, микровълнови фурни и кабели, които минават през всичките ни стаи. А когато не сме в къщи, държим мобилните си клетъчни телефони. Електронният смог образува излишни количества позитивно заредени йони и химически несвързани частици във въздуха, които разстройват баланса между положително и отрицателно заредените частици. Само 30 сек. разговор по мобилния телефон е достатъчен да вдигне за цели 8 часа нашата кръвно-мозъчна бариера, естествена преграда, която предпазва мозъка ни от токсини. В същото време кристалната сол, която поради своята хигроскопичност постоянно си взаимодейства с въздуха, отделя многобройни отрицателно заредени частици и по този начин спомага за регулиране на йонния баланс.

ПРОВОДИМОСТ НА СОЛТА
Повечето от нас са запознати със свойството "проводимост" на солта още от училище. Закрепваме двата края на електрически проводник към крушка и ги потапяме в чаша с дестилирана вода. Тъй като тази вода не е проводима, крушката не светва. Но когато добавим малко сол във водата, крушката започва да свети. Същото е и с тялото. Когато ни липсват натуралните елементи на солта, ние страдаме от хронична липса на енергия или с други думи - от липса на информация. В натуралната кристална сол можем да намерим всички онези липсващи ни елементи, важни за поддържането на живота и енергията.

Естествен йонизатор

Електро смога дължащ се на многобройните електромагнитни вълни, които обгръщат домовете ни предизвикват насищането на въздуха с положителни йони и по този начин се нарушава баланса между положителните и отрицателните частици в атмосферата. Доказано е, че този дисбаланс се отразява вурху нашето здаве. За да противодействат на неблагоприятното явление учените са изобретили машинки, които насищат въздуха с отрицателни йони наречени «йонозатор». Но хората, които ценят природата са наясно, че онова, което самата тя е създала едва ли може да бъде «подобрено». Хималайската каменна сол действа като естествен йонизатор на въздухa

Фън Шуи

Според някой физически закони и древни источни философии всяко нещо, което съществува се състои от енергия. В китайската философия тази енергия се нарича «Чи» Буквално преведено това означава «Дъх». С други думи добрата «Чи» е толкова есенциална за нашия живот и здраве, колкото е дъхът, който поемаме във всеки един момент. Чрез поставянето на естевственo красива кристална солна лампа нa добре подбрано според принципите на Фенг Шуи място без никакво усилие вие ще сте способни да изградите балансирана и хармонична енергия в заобикалящата ви среда и да откриете един по-щастлив, по-здрав и по успешен живот изпълнен с позитивни емоции и мотивираща сила.

Релаксация

Красивите топли нюанси на солните лампи създават неповторима атмосфера съчетаваща в себе си топлина и уют, спокойствие и жизненост. Със своето топло сияние те могат да възпроизведът, както нежното пробуждащо и енергетизиращо въздействие на изгрева, така и топлата ласкава красота на залеза. Те притежават неповторимото свойство да отпускат и енергетизират едновременно.

Соле: Смес от вода и кристална сол

Разтворът от сол и вода, известен като „Соле” съдържа важни елементи, подобни на тези, намиращи се в океана, където е поставено началото на живота на планетата. Тези елементи могат да бъдат използвани по много различни и полезни начини.
Хималайската каменна кристална сол може да се употребява като напитка - като „Соле”, като разтвор за вана или крака, или за отмиване. Нейните свойства я правят толкова многостранно приложима. Съществуват толкова много различни методи за приготвяне на „Соле”, колкото и за неговото приложение, като някои от тях са:
• Живителна напитка „Соле” – за ежедневна консумация
• Прочистващ разтвор за крака – прави се веднъж седмично
• Почистване на лице - ежедневно
• Гореща инхалация
• Ежедневно почистване на синусите
• Дамски душ
• Ежедневно почистване на зъбите и венците

Нашите продукти от Хималайска кристална сол се добиват по начин, който хората са открили, за да използват кристалната сол през вековете.

Основни предимства:
• Ръчно добита, измита на ръка и изсушена на слънце. 100% чиста хималайска кристална сол
• Не съдържа каквито и да било добавки
• С най-богато съдържание на елементи на света, с 84 минерала
• Може да се използва като разтвор за вана, като напитка, козметика и за готвене
• Хималайската кристална сол съхранява в себе си слънчева светлина и отделни минерали, готови да бъдат освободени само с добавянето на вода

За готвене и трапезата:
Хималайска фина кристална сол – 200 г - солница
Хималайска фина кристална сол – 250 г – пакет – пълнител за солница
Хималайска едра кристална сол – 250 г – пълнител за мелничка

Каменна сол
Хималайска каменна кристална сол – 250 г
Каменната сол е широко приложима и може да се използва за приготвяне на „Соле”.

За вана и кожа:
Хималайска кристална сол за вана – 1600 г

Действа изключително мощно пречистващо и живително за тялото и душата. Използвайте в затоплена вана, за да облекчите ежедневните болки и проблеми в мускулите и ставите.

Уеб Дизайн Джусита Дес. БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА ЕООД © 2019