Божествата по Фън Шуй

Божествата по Фън Шуй

Хотей (смеещия се Буда)

Може да бъде поставен напрактика навсякъде дори и в спалнята. Поставен в дневната или в семейния ъгъл (изток) носи хармония на цялото семейство като премахва проблемите и стреса. Поставен в личната стая, носи щастие, здраве, късмет и богатство, изненади и добри вести. Поставен в югоизточния ъгъл на помещенията в дома носи богатство, и добра съдба. Шефове на фирми и политици могат да го поставят в кабинета си за защита срещу неочаквано нещастие и лош късмет. Хотей е много подходящ за подарък по всякакъв повод за близки и обични хора или за „шефа“. Неговия символ е особено подходящ подарък за хора с лош късмет или преминаващи през труден период в живота. Поставен на таблото на автомобил носи на притежателя си добри вести и пожелания. Поставен върху бюро или там където работите, ускорява успехи в кариерата, повишаване на заплата и т.н. Препоръчва се да не се поставя в кухнята или тоалетната.

ОСЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ 
Осемте безсмъртни са китайски божества почитани от много. Те имат привилегията да се спускат от рая долу на земята за да помагат на хората да постигат целите си. Всеки от тях притежава чудотворен предмет (широко използвани в ФЪН ШУЙ като ветрило, меч, флейта и т.н.) чрез, който помагат. Основната им роля е да помагат на хората в следните аспекти: -материален успех, богатство, щастие, добра репутация, слава, късмет, военни успехи, бизнес нюх, хуманност, чест и дисциплина, успехи в духовната сфера. Поставяйки ги в дома или офиса те ще благоприятстват за всеки един от изброените аспекти. Те притежават свръхестествени способности и са способни да извършват чудеса. Тяхното присъствие допринася за добро здраве, щастие, изключително благосъстояние особено в година осмица.

Хан Джун Ли

Водени от Хан Джун ли, който държи магическо ветрило, с което лекува болните и съживява душите на мъртвите
Групата на осемте е предвождана от Хан Джунли, който държи магическо ветрило, което използва да лекува болни хора и да възкресява душите на умрелите. Той е символ на доброто здраве, дълголетие и притежава лечебни сили. Като предводител на осемте безсмъртни той владее „тайната на елексира на живота и пудрата за трансформация“.Сдобив се със свойте способности малко преди христа и до ден днешен се спуска от рая тук на земята. Поставянето на фигура с неговото изображение в дома облагодетелства хора, които са имали лош късмет, повлиан от различни фактори (номерологични, астрологични и т.н.). Трябва да бъде поставен в източната част на дома, офиса, като засилва влианието на елемента дърво.

   Джан Гуолао

Вторият от осемте безсмъртни, който носи бамбукова пръчка и може да става невидим
Втория безсмъртен е Джан Гуолао, който носи със себе си бамбуков тубус и може да става невидим. Той е изобразяван върху магически кон и познава мъдростта на вековете, като може да вдъхне мъдрост и далновидност на патриарха ( главата) на семейството. Благославя бездени двойки, така че да имат дете ако бъде поставен в спалнята. Вярва се, че посредством магическите си способности помага на онези, които искат да се преродят като по добри. Получава свойте свръхестествени способности през 7-8 век след христа. Трябва да бъде поставен в северната част на дома, офиса, като засилва влиянието на елемента вода.

   Лю Дунбин

Третия безсмъртен е Лю Дунбин, който използва меч с, който посреща злите духове и разрязва лошата енергия причинена от лоша ЧИ.
Този меч му е даден от дракон. Също така той държи мухоловка, която използва за да лекува болести. Спомага и за късмет в учението. Неговото животно е тигър. Научава тайната на магията от Хан Джунли и получава безсмъртие на 50 годишна възраст. Успешно се е преборил с много видове зло по земята и се смята, че я посещава до ден днешен. Смята се, че духовни водачи, чрез медитация могат да влезат във връзка с него. Присъствието му в дома или офиса ще прогони всякакви зли сили и негативни влияния. Неговата посока е Запад и елемента му е метал.

   Цао Гуодзю

Четвъртия безсмъртен е Цао Гуодзю, който е облечен в официална роба и държи чифт кастанети, символ на благородническия му произход. Неговото животно е кон. Той дарява патриарха (главата) на семейството с почести и слава.
Той е патрон на театралното изкуство. Син на Цао Пин 930-999г. след христа, военен главнокомандващ и брат на Цао Ху император от династията Сънг. За него се вярва, че все още живее на земята като благославя с късмет в науката и предпазва от беди. Посоката му е североизток, а елемента му е земя.

Ли Тъгуай

Петия безсмъртен е Ли Тъгуай, който е учителят на свръхестествените способности. Представян е като просяк наведен с железни предмети.
Причинате е, че натрупал толкова много опит през живота си, в магическото изкуство, че често посещавал рая. Един път когато духът му се отправил към небесата, негов последовател решил, че той е мъртъв и изгорил тялото му. Когато се завърнал той разбрал, че не може да се върне в изгорялото си тяло и трябвало да избере да се всели в тялото на умрял просяк в гората. По тази причина винаги се изобразява като просяк, подпрян на железен бастун и извита каратунка символ на това, че духа му е свободен от тялото. Той е покровител на бедните и лекува най-тежките болести. Животното му е лъв, който често използва за да посещава земята. Посоката му е Юг, а елемента огън.

   Хан Сянзъ

Шестия безсмъртен е Хан Сяндзъ, който свири на флейта за да генерира добра енергия ЧИ около него, с която подсилва лечителската си енергия. Негова задача е да кара цветята да растът и цъфтът постоянно. Негов ментор бил Лю Дунбин и станал безсмъртен през 820г от новата ера. Негова емблема е флейтата, която е в състояние да възпроизвежда шест оздравителни звуци (лечебни звуци) и е патрон (покровител) на музикантите.
Той бродел по света, като чрез свиренето си карал птици и животни да му се покоряват на прекрасните звуци. Обикновенно го обрисуват яхнал бик (бик-митически звяр). Господар е на петте елемента и на теориите за ИН и ЯН. Посока югоизток

   Лан Цайхъ

Седмия безсмъртен е Лан Цайхъ. Според Фън Шуй, тя е жена, която носи в себе си кошница с цветя и носи късмет на младите жени. Тя е покровител на цветарите и градинарите.
Тя носи със себе си хризантеми, прасковена клонка, ананас и бамбук за да благославя всеки с дълголетие. Поставянето и в дома носи щастие в живота и запознанство с добри хора. Изобразява се седнала на слон. Посоката и е северозапад, а елемента и е метал.

   Хъ Сиенгу

Последния безсмъртен е Хъ Сиенгу. Според Фън Шуй тя е жена, която наси свещения лотос и мухоловка, с които благославя браковете и семействата, като ги дарява с щастие и безоблачно съжителство. Тя става безсмъртна през 7-ми век след като изяжда праскова.
Тя е била спасена от демон, който я нападнал в гората, от Лю Дунбин. Нейни символи са лотоса и мухоловката, които символизират нейната чистота (в смисъл на духовна) и сила. Смята се, че тя е жива и до днес, като благославя хората с любов, разбирателство и семейно щастие. Помага в домакинството. Изобразяват я седнала върху или до елен- прекрасен символ на дълголетие и късмет. Посоката и е югозапад, а елемента и е земя

Жираф  по Фън Шуй

Според Фън Шуй символ на мъжка полова мощ, жирафът е подходящ подарък за мъже със самочувствие и висок социален статус.

Дракон с перла по Фън Шуй

Според Фън Шуй дракон с вълшебната перла на мъдростта олицетворява мъжката сила и влиянието на природните сили - това е символ на "стопанина", божествения покровител на императорите.

Ба Гуа - талисман за защита

Това бижу с формата на Ба Гуа е изработено от полускъпоценен камък. То е талисман за защита от лоши влияния и негатива енергия. Може да го носите на врата си като бижу или да го окачите в колата си. Не го поставяйте в дома си.

Бижу - шаран

Това бижу с изображение на два шарана и китайска монета е изработено от полускъпоценен камък. Шарана е символ на спестовност и затова то ще помогне на собственика си за постигане и задържане на финансов успех.

Гривна с китайски монети

Гривна с китайски монети за финансов успех.

Хотей - бижу

ози талисман с изображението на Хотей носи на притежателя си радост, късмет, щастие и финансов успех.

Монета за защита по Фън Шуй
Тази китайска монета е със защитна функция когато е в притежателя си. От едната страна има изобразени триграмите на Ба Гуа и Ин и Ян, а от другата, китайския зодияк.

"Златното кюлче" е копие на древното Китайско златно кюлче което има форма подобна на лодка и символизира изобилието.

На горната страна на златното кюлче има надпис  които гласи -'Zhao Cai Jing Bao' и който в превод означава "Възход към богатство и просперитет".

Поставяйки няколко кюлчета в Юго-източния сектор богатство-просперитет на дома или офиса, вие ще  активирате енергията на богатството и изобилието. Ако се занимавате с търговия, поставете златното кюлче в чекмеджето с парите за да увеличите оборота и приходите си.

Вятърните чанове са най-универсалните средства  във фън шуй за активиране и разсейване на благоприятната  енергия носеща в дома щастие и късмет и за контролиране на негативната. В зависимост от материала , от който са изработени могат да бъдат- метални, бамбукови, кристални и керамични.

     Един от най-разпространените символи за богатство и успех във финансовите дела са китайските монети. Това са монети с квадратен отвор в средата, които са от времето на най-успешната китайска династия Цин и затова и до днес са символи на просперитет.

Чанът изработен от тези монети и окачен в някои от металните сектора- Северозапад или Запад ще ви донесе не само Богатство, но и успехи на главата на семейството и покровители.

Трикраката жаба с монетка в уста е популярен символ във фън шуй за привличане на богатство и пари. Пагодата с жабата на парите ще ви помогне да се отървете от финансовите проблеми и страхове и ще ви донесе успех и благоденствие.

Окачете я от вътрешната страна на входната врата, а в магазина над касовия апарат и тя ще привлече богатство и просперитет във вашия дом, магазин.

Златното кюлче е символ на паричния късмет. Може да го окачите във всекидневната си или на работното място.

Ако е сложено в Северозопадния сектор -покровители-пътуване ще донесе успех на господаря на дома, в Югоизточния сектор  просперитет-богатство- ще привлече паричния късмет.

Декорирани с връвчица от коприна с китайския Мистичен възел символ на дълъг живот носещ вечна любов, здраве, дълъг живот и защита от негативност.

Едно от четирите небесни животни във фун шуй, олицетворение на единството на духовното (крилата) и материалното и земното ( змийското тяло). Той е върховният символ на щастие и  материален просперитет – богатство, положение, влиятелност и власт.

Носи успех в бизнеса, съдейства за бъро професионално развитие, пази притежателя си от недобросъвестни партньори и конкуренция. За да усетите напълно силата му го поставете в източен сектор  или в щастливия ъгъл на дневната, офиса или магазина и резултатът няма да закъснее.

Символът е изработен от метал и декориран с връвчица от коприна с китайския Мистичен възел който носи вечна любов, здраве, дълъг живот и защита от негативност.

Каква ще бъде 2012 г.? Много очакват тя да бъде края на света, погрешно мислейки за календара на Майте или Хинду космологията възприемайки ги като линейно време вместо като циклично. От гледна точка на фън шуй, 2012, е годината на Водния Дракон, които носи много възможности за добра съдба.

Въпреки, че годината на Заека се характеризира със спокойствие , годината на Дракона ще бъде белязана от вълнение, непредсказуемост, вдъхновение и интензивност. Заека насища хората с чувство на предпазлив оптимизъм, но хората реагират на духа на Дракона с енергия, жизненост и необуздан ентусиазъм и много често липса на повишено внимание, което не е съвсем разумен ход.  Що се отнася до характеристиките на Дракона- най-подходящата дума  тук е Драма. Затова ако поемете неразумни рискове, може да се окажете във вихъра на собствената си драма.

Годините на Дракона са щастливи за всеки, които мисли да стартира нов бизнес  или да започне нови проекти от всякакъв вид, просто защото парите по-лесно идват при всеки, независимо дали са спечелени, взети назаем  или получени като подарък. Логично би било да очакваме подобряване на икономиката в чисто личен план и да бъдем облекчени през следващата година. Богатството може да бъде натрупано, но може да бъде и и загубено. Имайте предвид, както всички добри неща, че годината на Водния Дракон ще достигне до своя край и след това ще бъдете държан отговорен  за неразумната екстравагантност която сте проявили през нея.

Водните Дракони се явяват на всеки 60 години-  така че имаме Ин Водни Дракони в годините 1952, 1892, 1832, 1772 и т.н. Бъдещето също съдържа Водни Дракони в годините след 2012- 2072, 2132, 2192 и т.н.

Всеки знае, че водата покрива 2/3 от планетата и, че нашите тела са съставени от 95% от нея или казано накратко ние просто не можем да живеем без нея. В китайската теория на елементите, Водата произвежда Дърво което е символ на растеж и естествен елемент от Дракона. Дракона владее Изток/Юг-Изток сектора на Богатството и Акумулирането в часовете между -7 сутрин -9 вечер. Асоцииран с гръмотевица, светкавица и издигане, Водния Дракон символизира творчеството в най-добрата му форма.

 Вятърните чанове са най-универсалните средства  във фън шуй за активиране и разсейване на благоприятната  енергия носеща в дома щастие и късмет и за контролиране на негативната. В зависимост от материала , от който са изработени могат да бъдат- метални, бамбукови, кристални и керамични.

     Обикновено  като коректори за неутрализиране на изпъкнали ъгли и тавански греди; за две или три врати в права линия; за врати разположени срещу тоалетна, стълбище, балкон и др. неблагоприятни структури , се използват вятърни чанове с пет кухи тръбички , изработени от материал символично разрушаващ елемента на засегнатият сектор.    

 Те са и най - ефикасното средство за разсейване и неутрализиране на вредната негативна енергия , на  най- опасната  звезда т.нар.  “Пета жълта”, по школата на летящите звезди,  която носи проблеми и нещастия.  За неутрализирането й се  препоръчва в засегнатия сектор да се постави  вятърен чан с шест  кухи метални пръчки. Местоположението на „ Пета жълта” през 2011 год. е Източният сектор на дома.

Вързани с червен конец са мощен символ на паричния късмет. Смята се ,че добре вързаните монети предпазват от измами и създават условия за процъфтяващ бизнес . Можете да ги поставите в портмонето си за да не свършват никога парите там или да ги залепите върху всички важни папки , както и върху касовата книга за да увеличите оборота и продажбите.

За да активирате паричния късмет в дома  поставете тройката монети под изтривалката, можете да ги разположите и заедно с другите символи за богатство за да усилите тяхното действие.

Китайските монети са кръгли с квадратна дупка в средата. Те представляват силен съюз между небето и земята. Поставете ги с Ян страната нагоре. Ян страната има 4 китайски характеристики. Обратната страна е Ин страната с 2 характеристики или знаци.


Можете да носите монетите в портмонето или джоба си. 
Според Таоисткият фън шуй метод е особено благоприятно да активирате късмета и богатството като поставите монети завързани с възел в 4-те ъгъла на всяка стая на дома си. 

За да се радвате на пълно щастие и късмет я поставете в хола, офиса или в сектора на Богатството. Ако се занимавате с бизнес или професия , която изисква добрата воля на много хора я окачете в сектора на полезните хора

Трикраката жаба с монетка в уста е популярен символ във фън шуй за привличане на богатство и пари. Пагодата с жабата на парите ще ви помогне да се отървете от финансовите проблеми и страхове и ще ви донесе успех и благоденствие. Окачете я от вътрешната страна на входната врата, а в магазина над касовия апарат и тя ще привлече богатство и просперитет във вашия дом, магазин.

Те предпазват дома от отрицателни енергии, злонамерени хора и кражби. Най-ефективни в ролята на пазители и защитници ще бъдат, ако ги поставите от двете страни на входната врата- отляво мъжкия, държи в лапите си кълбо ( символ на света, Вселената и неограничената власт), отдясно женската- държи малкото си ( символ на майчинство и сигурност).

Поставени в хола, в сектора богатство ще съдействат за благополучието и хармонията в семейството.

От най-древни времена, още през палеолита, обсидианът бил използван за направа на наконечници за стрели, на ножове, по-късно от него били изработвани магически гадателски огледала и предмети за украса. Древните мексикански цивилизации го наричали Божествен камък и от него изработвали изображения на своите богове. Древните полинезийци вярвали, че обсидиаът пази душите на умрелите в Долния свят, после ги връща обратно на Земята с вулканска лава за да се преродят.

Енергията на този камък е тясно свързан с огнената стихия, поради което се смята за камък-закрилник, способен да предпазва от нападения, от негативно магическо въздействие, от измяна на близък човек, от излишна агресивност. Обсидианът ще ви помогне да разберете и да се справите с негативните и положителните житейски цикли. Той изкарва на повърхността  подтиснатите тъмни области на подсъзнанието, които трябва да промените за да продължите напред.

В Индия го почитат като камъкът „чистач”, който изчиства всички ниски вибрации в ораганизма и освобождава физическото тяло от всякакъв негативизъм.

Дръжте късче обсидиан при парите си, за да не изтичат между пръстите ви. Носете го, за да не позволявате на недоброжелателните хора да ви използват.

 

Уеб Дизайн Джусита Дес. БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА ЕООД © 2019