Духовни закони

Духовни закони

 

Законите на Енергията действат постоянно.
Не можеш да приспособиш Духовните закони към стария си начин на мислене.
Трябва да усвоиш и да следваш новия език и тогава ще станеш свидетел на "вълшебства" в живота си.
... Предпазена съм от най-добрия застрахователен план под слънцето: познаването на Всемирните Закони и любовта в работата с тях във всички сфери на живота ми. Да се научиш на Духовните Закони прилича много на това да се научиш да работиш на компютър или да си служиш с видео. Когато се успокоя и започна бавно и търпеливо, стъпка по стъпка да се уча как се работи с компютър, всичко се получава идеално. Става почти като вълшебство. Ако не се занимавам съвестно и не следвам точно законите на компютъра, тогава или нищо не се получава, или не става така, както аз искам. Компютърът не отстъпва и крачка назад. Мога да се ядосвам колкото си искам, докато той търпеливо ме чака да науча законите му, а след това ме дарява с вълшебството си. Нужна е постоянна практика. Същото е и при усвояването на Духовните Закони.

— в Луиз Хей.
 

Ц В Я Т И Х А Р А К Т Е Р

Въз основа на отношението на човек към определен цвят психолозите могат да кажат доста неща за неговия характер, предпочитания, начин на мислене и дори за здравословното му състояние.


Съществува мнение, че отношението към цвета е биологически вродена особеност на човека. Така например:
• любителите на белия цвят леко изпадат в екстаз, имат добре развито въображение, мечтателни са;
• розови цветове предпочитат хора, които през целия си живот пребивават в света на копнежите, приказките и чудесата. Те обичат комфорт и домашен уют;
• почитателите на червения цвят обикновено са хора властолюбиви, цял живот се стремят към лидерство. Самоуверени и амбициозни, те рядко страдат от угризения на съвестта;
• небесносин цвят предпочитат пътешественици, учени, религиозни дейци;
• синьото е цветът на артистите. Всички тези хора са много жизнени, енергични, ценят успеха и богатството;

кафявият цвят е предпочитан от онези, които изпитват влечение към знания, притежават уравновесеност и най-често са прекалено обстойни. Като правило, те се отличават със строгост и пестеливост. Кафявият цвят е цветът на зрялата възраст и обмислените решения;
• сивото привлича творческите натури. Сивият цвят се смята за изчистващ;
• любителите на тъмнозеления цвят са упорити и настойчиви. В съчетание със злато това е цветът на банкерите и преуспяващите в бизнеса хора. Те са стабилни и представителни, обичат природата и спокойствието;
• жълтият цвят е цветът на разумното начало и на оптимизма.

"Презареждане" чрез медитация

Медитация (от латинската дума meditari или "движен към центъра") като религиозна практика съществува вече няколко хиляди години, а като психотренинг - около половин век. Medha на санскрит означава "мъдрост".

Медитацията доказано забавя обмяната на веществата, а мозъкът се "потапя" в състояние, аналогично на това преди заспиване. Но мозъкът на медитиращия не спи - той работи в специфичен режим.

 

Може да се медитира чрез:

мантра - това е изпълнена с духовен смисъл дума или фраза на санскрит. Тази фраза се повтаря много пъти в ритъма на дишане (повтаряне при вдишване - повтаряне при издишване). Санскритът не е задължителен, вие можете да повтаряте каквото си искате - стих от песен или стихотворение.

физическо действие - можете да се съсредоточите върху повтарянето на определени физически упражнения: от специалните асани до елементарното ходене или бягане в тръс. В танца състоянието на транс се постига за сметка на ритмичното повтаряне на движенията.

зрителен образ - обект може да бъде всичко - например верижка на часовник или гривна, която можете да разглеждате подробно докато постигнете състояние на пълен покой. В източните култури за тази медитация се използва мандала - геометрична фигура (квадрат вписан в кръг) олицетворяваща единството на човека и вселената.

дишане - това е един от най-популярните видове медитация, който се състои във втренчено наблюдаване на потоците въздух, които вдишвате или издишвате

Пълното концентриране се постига трудно - мозъкът постоянно се разсейва и в него се "промъкват" различни мисли.
Но ако започнете със съзерцанието например на красива роза, съвсем скоро ще забравите за проблемите със семейния бюджет.

Умението за концентрация и успокояване на мислите се постига постепенно. Необходими са много тренировки, за да се научите да се отпускате напълно и за 10-15 минути да възстановявате физическите си и духовни сили. Ако се научите да успокоявате съзнанието си, ще постигнете покой, ще повишите устойчивостта си към стреса и ще опознаете себе си в нова светлина.

 

Съвети за начинаещи:

Доверете се на интуицията си и използвайте различни методи на медитация. Предлагаме ви техниката на съзерцателната медитация.

1. Уединете се. Изключете телефона, затворете вратата на стаята, помолете близките си да не ви безпокоят.

2. Изберете някакъв предмет - свещ, раковина, цвете и др. и го поставете на нивото на очите.

3. Седнете с изправен гръб.

4. Затворете очи, постарайте се да не мислите за нищо.

5. Отпуснете мускулите на лицето и челюстта. Регулирайте дишането си - пребройте колко такта са ви необходими за вдишването и за издишването. Дишайте през двете си ноздри.

6. Съсредоточете се върху избрания предмет. Разглеждайте го като че ли виждате за първи път. Концентрирайте върху него всичките си мисли. Ако се разсейвате, настойчиво са върнете към него. Концентрирайте се върху най-дребните подробности и детайли. След известно време вие ще осъзнаете, че напълно сте си слели със съзерцавания предмет.

Това упражнение трябва да се практикува всеки ден в продължение на 15-20 минути. То се препоръчва като отлична тренировка за разтоварване и концентрация на мозъка.

Уеб Дизайн Джусита Дес. БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА ЕООД © 2019