Тайните на хромотерапията

Тайните на хромотерапията

Но какво всъщност е хромотерапията? Това е медицинска терапия, използваща въздействието на цветовете върху психическото състояние и върху самочувствието на човек. Още от най дълбока древност е известно, че цветовете са способни да въздействат върху  здравословното и емоционалното състояние на хората. Проучвания, направени през последните години, обобщават, че цветовете могат да помогнат при лечението на язва, неврологични проблеми, безсъние и много други.

Действие на цветовете чрез очите:
Учените обясняват този процес с факта, че цветът се възприема чрез рецепторите на очите  и това  провокира химична реакция, свързана с предаване на нервния импулс до мозъка. Като последствие се освобождават благоприятните за организма хормони.

Действие на цветовете чрез кожата:
Действието на цветовете чрез кожата се основава на електромагнитно излъчване. Всеки от тях има различно поле и прониквайки  в човешкото тяло, носи голяма позитивна енергия, възстановяваща биоактивния баланс и активираща  физикохимичните процеси. Максимален лечебен ефект се постига чрез насочване на светлинния поток.

Когато хромотерапията бъде съчетана със звукотерапия, аромaтерапия или хидротерапия, ефектът от процедурата е много по голям. Възстановява се жизненият баланс и организмът се зарежда с положителна енергия.

Ето как влияят върху тонуса и здравето някои от най-често използваните в хромотерапията цветове.   

Яркочервеният цвят ускорява пулса и кръвообращението, повишава адреналина. Специалистите препоръчват да се ползва сутрин, защото повишава тонуса и благоприятства за доброто настроение.

Оранжевият присъства в хромотерапията в няколко нюанса. Благодарение на това, че се намира в спектъра между жълтото и червеното, притежава множество полезни свойства за отдих. Оранжевото зарежда с енергия и активира функцията на мозъка, засилва чувството на радост и благополучие.

Жълтото е цвят, създаващ весело и оптимистично настроение. Изследванията показват, че подпомага творческата дейност, стимулира мисловния процес и в определени случаи подобрява паметта. Едновременно с това в хромотерапията помага при депресия.

Зеленият цвят действа освежаващо и успокояващо, понижава стреса и помага за справянето с някои емоционални проблеми. Добре е да се има предвид, че зеленият цвят успокоява и не е подходящ за прилагане сутрин, ако ви предстои интензивен работен ден.

Светло- и тъмносиният цвят подобно на зеления цвят действат успокояващо и помагат за разтоварване от стрес и от ежедневното напрежение.

Хромотерапията подобрява едновременно както психическото състояние, така и самочувствието ви.
С времето ще установите кой от цветовете влияе най-добре на тонуса, осигурява ви максимален комфорт и укрепва здравето ви.

 

какво е хромотерапия? това е лечение с цветове. доказано е че цветовете влияят на емоциите и здравословното ни състояние.за да неотрализираме стреса и привлечем добрите положителни

домашният интериор е много важен. правилно подбраните комбинации могат да създадът уют, да допринесат за щастието в къщата. ключът към праавилният избор е природата на човека. тихият спокоен човек избира стимулиращи цветове, само защото другите ги харесват. никога не се спирайте на цвят само защото е модерен!
ярките цветове в малки стаипричиняват клаустрофобия. помещенията изглеждат просторни ако стените са само в един светъл цвят. за тъмни и тесни стаи са необходимисветли, чисти тонове. по тумните тавани и подове скъсяват стените, а по-светлите отварят пространството.ако изберете само една стена да е различна нека да е с прозорец или врата.
прекалено много бяло уморява очите и създава отчуждение. бежовото е универсален цвят. червено, оранжево и жълто са силни цветове, които имат светкавичен ефект и раздвижват пространството. синьо, индиго, виолетово, укротяват енергиятаи успокояват. добре е топлите цветове(червено, оранжево, жълто) да се използват за всекидневни, кухни, а студените(синьо до пурпурно) за спални, бани....

антрето и гостнатасъздават първото впечатление за дома.използвайте топли, приветливи цветове(праскова и кораловочервено), студените цветове(синьо тюркоаз) създават спокойна атмосфера. жълтото показва че домакините предпочитат да разговаряте в гостната без да ви развеждат из дома си. кафявото подканя да влезете за кратко. зеленото говори за не особенно подредено семейство, което обича природата и откритите пространства.
в
кухнята не използвайте синьо и пурпурно, защото имат забавящ ефект. идеални са оранжевите и жълти тонове.
в
трапезарита използвайте кафяво  и зелено. храносмилането е по-добро под въздействието на кафяво. бялото напомня за майчиното мляко и също е добър цвят. за да поощрите разговорите и общуването използвайте тюркоазени елементи. за по-дълга вечеря използвайте синьо, индиго, пурпур. а за по-кратка - червено оранж, жълто.
холът  е мястото където се събира цялото семейство.синьото успокоява и разведрява обстановката. ако често имате гости изберете жълто, което стимулира разговорите, доброто настроение и забавленията. внимавайте със зеленото, защото прекалено много от него може да предизвикасънливост и депресия.
спалнята най-подходящи са синьото, лавандула, люляково и виолетово. червеното и оранжевото прекалено стимулират. ако страдате от безсъние, мигрена или главоболие използвайте индиго. малко зларисто осигурява добър сън. позите и червените орнаменти съживява позатихналия сексуален живот.
детската стая прекалено много цветове държат детето будно. не използвайте повече от три цвята. пазноцветните играчки доставят достатъчно цветове, така че бледото ябълково зелено е напълнодостатъчно като основен цвят. бледожълтото помага на по-големите деца да учат, без да се чувстват претоварени.
банята  тъмнозелените елементи отстраняват токсините от тялото. използвайте по малко от всички цветове. за да избегнете претоварването сложете и снежно бяло.  за големи семейства се препоръчват топли цветове. кърпи  в индиго помагат при махмърлук!

Тайните на хромотерапията

За нея понякога се говори като за някакво чудо, макар че хромотерапията е навлязла широко в нашия живот.

Как действа хромотерапията?

Цветен сноп светлина, отправен към третираната част от тялото, изпраща "кодирано съобщение" под формата на електромагнитна радиация с определена дължина на вълната. Получавайки това съобщение, епидермисът го отправя към мозъка, който го разшифрова и го изпраща до засегнатия орган. Изводът? Самото човешко тяло свършва работата!

Установено е, че посоката на използвания цвят трябва да се уточни много прецизно. Една грешка може не само да донесе отсъствие на какъвто и да е резултат, но и дори да усложни проблема...Пример. Ако подложите една депресивна личност със склонност към самоубийство на процедура, използваща червена светлина, съществува огромен риск да я заредите с необходимите сили, за да извърши акта. Следователно, важно е с голямо внимание да се отнесете към процедурата при хромотерапията.


Безпорядък при употребата на термините

Най-общо хромотерапията обхваща определен брой техники, които използват цветната светлина.

Резонен е въпросът: „невинни" ли са цветовете? Не, естествено! Вашите предпочитания - на външен вид незначителни, прикриват кодове, табута, скрити мисли. Цветовете влияят на вашето поведение, на вашата реч. Без да съзнавате, цветовете завладяват вашето околно пространство, вашия всекидневен живот, вашите навици и реакции. Цветовете действат на настроението. Това е още една причина да се опитате да разберете как точно въздействат и какви са ефектите от тях.

Преди да се докоснете до цветовете и да си служите с тях, нуждаете се от още малко теория, за да се види в перспектива вашето „културно" приближаване към цвета. Сами ще се убедите, че колкото по-наясно ставате с кодовете, които се крият зад цветовете, ще можете по-добре да анализирате хората срещу вас... и да отговорите на техните питания.Цвят и температура

Цветовете влияят на вашата температура. Може да се убедите със следния прост опит. Вземете две еднакви парчета плат, затоплете ги по един и същи начин. Оцветете единия в червено, а другия в синьо. Ще установите, че температурата на червеното парче плат е с три градуса по-висока от тази на синьото парче. Нима не сте си задавали въпроса защо в декорацията на кафенетата и заведенията за бързо хранене преобладава оранжевият цвят? Съвсем просто. Този цвят събужда динамиката и енергията. Получил вече "своята доза храна", този цвят кара посетителя бързо да приключи с яденето и да предостави мястото си на другите. И обратният вариант. Един скъп ресторант, който иска да задържи по-дълго клиентелата си, залага на жълтеникаво-кафяв цвят, за да стимулира (дискретно) аперитива и да не подтиква към бързо напускане на заведението.

Понякога промените, предизвикани от цветовете, стигат и по-далеч. Любопитно изследване показва, че откакто мостът Black Friars в Лондон е пребоядисан в синьо, броят на самоубийствата е намалял наполовина.


Цветът влияе на вашето настроение

Как може един цвят да влияе на здравето или настроението? Той все пак е само резултат от едно възприятие на ретината на определена дължина на вълната... Следователно, в буквалния смисъл на думата цвят не съществува. Това е само ефект, който изисква събирането на три важни елемента: обект, осветление и най-вече поглед (от мозъка, който ще го интерпретира).


Вашите предпочитани цветове

Децата (момичета и момчета - за първи път реагират по един и същи начин) предпочитат топлите цветове и се интересуват от студените, когато остареят.

 

Предпочитаните цветове на Запад:

  • Синьо 50 %

  • Зелено 20 %

  • Червено 10 %

Резултатите в Азия са различни:

  • Червено 40 %

  • Черно 20 %

  • Бяло 10 %

 

Коварни ли са цветовете
Показателни ли са те за вашите наклонности и вашите пороци? синьото, избрано между всички цветове чрез консенсус, това не е случаят с Азия, където червеното става основен цвят. Във Франция, където жълтото е символ на измамничество, то е запазен знак за Императора. Жълтеникавите или кестенявите цветове, смятани за нечисти от нашата цивилизация, са много търсени в Индия и централна Африка. За китаеца бялото е синоним на смъртта, а черното символизира водата, извор на живота.

Цветът - провокиращ фактор
Според философията на фън шуй всеки цвят отговаря на една от деветте основни енергии и на един от петте елемента. Всеки цвят действа на другите в един кръг, който може да бъде или градивен, или рушащ. Вашата собствена енергия отговаря на излъчената от цветовете. Енергийно погледнат например, козметичен салон, целият в бяло (цвета на метала), би могъл да включи син цвят (елемента вода) или жълт или кестеняв и техните нюанси (елемента земя), за да се създаде един конструктивен кръг и да се подобри успехът. Изборът на цветове за една сграда трябва също да отговаря на енергията на собственика. Ако това е така, може да допринесе за увеличаване на оборота при извършване на търговска дейност. Съвет от нас: не съчетавайте в обзавеждането комбинацията червено с бяло, символ на болест (и разрушаваш кръг).

Действия върху физическото тяло Действието на цветовете или по-точно на цветното лъчеизпускане е обект на много изследвания. Някой от тях доказват научно, че синьото и виолетовото излъчване убиват някои бактерии, че червената светлина унищожава стафилококи, стрептококи и дифтериалния бацил.

 

През 1666 г., сър Исак Нютон открива спектъра на седемте основни цвята, това е бял лъч светлина пречупен през призма.

Всеки цвят има своя ефект и универсално значение в съзнанието на отделните индивиди.

Отношението на цветовете към емоционалното ни състояние се нарича Цветна психология, а лечението чрез цветове се нарича Хромотерапия.

Цветовете в червената зона, се наричат ​​топли цветове, например жълто, оранжево и червено. Топлите цветове отразяват емоции като - чувството на комфорт, топлина и обич, чувството на враждебност и гняв.

Цветовете в синята зона на спектъра са, от друга страна, описани като студени цветове, като включва цветове, като син, зелен и лилав. Те предизвикват чувство на спокойствие и безразличие, дори и тъга.

В исторически и културен план различните цветове имат различни значения в различните култури. Белият цвят в Индия се смята за цвета на траура и смъртта, докато червения символизира плодородието. В Китай обаче, червен цвят се използва за късмет и просперитет.

Червен

Това е най-интензивният цвят, който стимулира дишането, сърцебиенето, повишава общия тонус на организма. Този цвят винаги привлича вниманието и затова, често се използва в декорациите. Но не е препоръчителен при съзнателно водене на преговори. В хромотерапията се използва за увеличаване на кръвообращението, като по този начин стимулира ума и тялото.

Оранжев

Спомага за повишаване на енергията и подобрява лечението на белите дробове.

Жълт

грабва вниманието лесно, ускорява метаболизма. Жълтото подобрява концентрацията и стимулира нервната система, но не бива да се прекалява с наситените нюанси. През Средновековието се е смятало, че този цвят отразява на действията на дявола. Това е цвета на траура в Египет.

Зелен

лесно се различава от човешкото око. Зеленото символизира възобновяването в природата. Този цвят помага за освежаване на ума и тялото, подобрява зрението и успокоява съзнанието, служи за създаване на релаксираща и успокояваща обстановка, затова и често се използва в интериора на болнични обстановки.

Син

е един от най-популярните цветове. Той успокоява съзнанието, намалява болката и успокоява симптомите на заболяването, произвеждайки химикали в човешкото тяло, способстващи за това. Синият цвят символизира лоялност, така че е препоръчително да се носи синя дреха при явяване на интервю. Хората, работещи в сини стаи са по-продуктивни. Доказано е, че спортисти могат да се справят с повече тежести от обичайните, в залата със сини стени. По – наситени тонове на синьото обаче, може да доведе до депресиращи състояния. Синьото отразява истинност, единство и хармония.

Лилав

символизира богатството, лукса на кралските особи, и романтиката. Лилавото обаче, се смята за цвета на траура в Тайланд. Способства за лечение на кожни проблеми.

Кафяв

е цветът на земята, среща се навсякъде в природата. Той изразява надеждност и истинност, може да се свърже с копнежа и тъгата.

Черен

е цветът на силата и властта, най-разпространеният и често предпочитан цвят. Черното изразява страховете и злото.

Бял

отразява чистота, мир, свобода и невинност. Той символизира стерилност и затова се използва в болничното обзавеждане. В Индия, белият цвят символизира смъртта и скръбта.

Хромотерапия или светлинна терапия, се практикува от различни древни култури - китайска, египетска, индийска. Използването на този вид терапия често зависи от мястото, времето, културата и манталитета на населението

Цветовете и светлината са тясно свързани с човека, земята, реките, гората, океаните. Факт е, че всяко живо създание е зависимо от светлината и за да съществуват повечето организми зависят от цветовете.
Специалистите по цветотерапия използват цветовете по най-разнообразни начини, за да подобрят качеството на живот или да лекуват. Повечето живи същества, включително и хората получават енергия от цветове на деня: червеният, оранжевият и жълтият цвят. Успокоение и младост носят синият, индиговият и виолетовият, които са цветовете на нощта.
Има някои научни изследвания доказващи, че всяка клетка в тялото ни излъчва светлина. Цветотерапията или както я наричат още хромотерапия, се практикува от множество последователи на алтернативната медицина.
 

Използването на цветовете има за цел да балансира енергията в телата ни, където тя липсва, като повлиява физически, емоционално, духовно или умствено.
 

Епифизата е органът, който определя влиянието на свелината и цветовете върху нас.

Епифизата е малка жлеза в мозъка, която секретира мелатонин в зависимост от светлината. Цветовете и светлината играят голяма роля в контрола на денонощния ни ритъм. Ние живеем в океан от енергия, където цветовете работят вътре в нас. Слънчевата светлина съдържа в себе си всички дължини на вълната от видимия спектър.
 

Когато светлината достигне до очите или кожата ни, тя предизвиква възбуждане в нервните окончания и импулси, които се предават до епифизата. Не случайно тя е наричана в миналото „трето око“. Разположена в геометричния център на главния мозък и в миналото е приемана като материален носител на човешката душа. Светлината е специфичен активатор на жлезата и осъществява контрола на множество биоритми в организма. Тя работи заедно с хипоталамуса-друга жлеза, свързана с чувствата на глад и жажда, либидото, биологичния часовник и определя скоростта на стареенето.

Как ни влияят цветовете?

ЧЕРВЕН
Това е цветът на енергията, силата и живота. Той затопля помещенията и успокоява болката. Червеният цвят е мощен лечебен агент за лекуване на заболявания на кръвта и кръвообръщението. Той помага при депресия. Червеният цвят е свързан с мъжествеността. Червен килим или стена в офиса, ще ви донесат пари. Ако сте търговец, опитайте да носите нещо червено! Това се дължи на силата, увереността и склонността към риск, който носи червеното.
Не трябва да се използва при хора с високо кръвно налягане и тревожност. Ако останете под лъч от червена светлина продължително време, той ще ви накара да се чувствате много ядосани и агресивни.

ОРАНЖЕВ
Този цвят отразява умствената сила, както в логическата, така и в представната й форма. Той се използва за укрепване на имунитета, повишаване на потентността, подобряване на храносмилането, при гръдни и бъбречни заболявания. Светлите нюанси на оранжевият цвят имат леко затоплящ ефект.
Той не трябва да се носи твърде дълго. Оранжевият цвят не трябва да е предпочитан цвят от нервни и лесно ядосващи се хора.

ПРАСКОВА
Честотата на този цвят се използва за мир, честност и равновесие.

РОЗОВ
Това е цветът на любовта и емоциите и романтиката.

ЖЪЛТ
Жълтият цвят символизира интелекта и се използва като стимулатор на умствената дейност. Той ще ви помогне да мислите по-бързо. Той е добър за избистрянето на мисленето, когато сте объркани.
Трябва да се използва внимателно, тъй като е силно стимулиращ и може да доведе до преумора и депресия.

ЗЕЛЕН
Това е цвета на лечението и спомените. Той ще въведе ред в емоциите емоциите и ще ви успокои. Зеленото е добър основен лечебен цвят, тъй като той стимулира растежа и възстановяването на тъканите, което го прави полезен при костни счупвания. Със зеленият цвят като лечебна честота можете да обградите вашите близки, когато боледуват.
Използвайте селения цвят за да се свържете с природата. Пригответе се като за медитация. След като се отпуснете, представете си, че сте в природата, в прекрасно зелено поле, цветя, животни, водопади. Ще усетите как връзката ви с природата и красотата ви дават нови сили и са неизчерпаем източник на спокойствие.

СИН
Това е цвета на електричеството. Ние живеем в програма създадена от електромагнитна енергия. Синьото е цвета на истината, спокойствието и хармонията, като носи и утеха на ума. Синият цвят е добър за охлаждане, успокоение, възстановяване и защита. Синьото ще ви помогне при треска, кръвотечения и при раздразнена нервна система. Добре действа при изгаряния. Твърде много синьо ще ви направи студени, депресирани и тъжни.

ВИОЛЕТОВ
Виолетовият цвят, също ще ви свърже с вашата духовна същност. Добър е при умствени и нервни проблеми. Добре е да се носи  при епилепсия и ревматизъм. Помага при болка в костите.
Ако прекалите с виолетовото, няма да ви останат сили да живеете.

ЛАВАНДУЛА
Това е цвета на равновесието. Използва се за лечение на духа.

БЯЛ
Това е цвета, който включва в себе си всички останали цветове. Той представлява източник на израстване на съзнанието. Той пречиства тялото и е най-зареждащият начин да си предоставите мир и комфорт от най-високо ниво.
Бялото винаги е смятано като пресечна точка на чистотата, невинността, перфектността и триумфа на непорочността над плътта.
За китайците и древните гърци бялото е цвят на траура. За всички останали – будисти, християни, католици, баптисти и в хиндуизма, както и ацтеките, маите и римляните бялото е носител на чистотата, съвършенството, божественото, непорочното, любовта, живота, мира и здравето.

СРЕБРО
Това е цвета на мира и устойчивостта. Той е най-пречистващият цвят и поради това е много добър за отстраняване на неприятни заболявания. Най-добре действа при кръвни и ракови заболявания.

ЗЛАТО
Златото представя алхимията на съзнанието. Той е най-силният цвят, използван за лечение на всички заболявания. Той е толкова силен, че много хора не могат да свикнат с него. Необходим им е период, за да се приспособят към златният цвят. Златото подобрява всички елементи на духа и тялото.


Използвайте свещи!
Палете свещи, оцветени с необходимия за вас цвят. Ако например искате да учите по-добре, запалете жълта свещ. Запалете розова свещ за да изпратите любов. Синя за да разрешите духовен проблем, лилавата е добра за лечение, а сребърната, за да се предпазите от заболявания или нападки.

Облеклото!
Цветовете на дрехите, които носите се отразяват както на вашето настроение, така и на тези около вас. Вие, може би, изпитвате определено желание да облечете дреха с даден цвят точно днес. Това обикновено означава, че оцветяването ви е необходимо, за да попълните определена липса, например, на знание, увереност, сила, любов...Направете си експеримент:
Облечете се в розово и наблюдавайте колко от приятелите ви, които ще срещнете, ще ви говорят за любовния си живот.

 

Цветотерапията се използва и в козметиката. Твърди се, че цветът оказва благоприятно въздействие върху състоянието и външния вид на кожата, притежава прекрасни очистващи и имуностимулиращи свойства, като подобрява общото състояние на човека и неговия външен вид.
Цветотерапията се базира на индивидуалните свойства на всеки цвят:
Червеният влияе най-активно върху човека, пробужда неговата физическа сила, енергия, жизнелюбие. Това е цветът на страстта и волята. Той се използва за бързо активизиране на дейността. Неговото продължително въздействие обаче води до преумора и намаляване на работоспособността. Всички нюанси на ярко червеното се препоръчват при анемия, менструални болки, ниско кръвно налягане, болки в ставите, настинки и сексуални проблеми.
Розовият цвят символизира безусловната и безгранична любов. Той има всички положителни свойства на червения, а също способства за възникването на чувство за привързаност, засилва чувствеността.
Оранжевият цвят е цветът на здравето. Стимулира общителност и добродушие, създава бодро, весело настроение, подарява усещане за радост от живота. Този цвят увеличава работоспособността по-малко, отколкото червения цвят, но за по-дълго време. А настъпващата умора е по-малка, отколкото след червения цвят. Този цвят се използва, когато за кратък срок трябва да се извърши мого трудна работа и в моменти на значително емоционално и интелектуално натоварване. Той спомага за усвояването и запомнянето на материала и за творческата работа с материала. Оранжевото влияе благоприятно върху далака, подстомашната жлеза, тънкото черво и белите дробове. Цялата оранжева гама е отлично лекарство за депресия.
Жълтият цвят по своето действие е сходен с оранжевия - той е окрепващ, тонизиращ, носи оживление, помага за удължаване на доброто настроение. Това е цветът на надеждата и оптимизма. Той също увеличава работоспособността, макар и в по-малка степен, но за дълго време. Влияе благотворно върху творческата дейност. Той засилва апетита и е особено лечебен за храносмилателните органи и черния дроб.
Зеленият цвят е неутрален, мек и успокояващ. Не е случайно, че човек се разтоварва именно сред зелените дървета в парковете и горите или се разхожда сред зелената трева. В цветолечението зеленият цвят влияе благотворно върху зрението, сваля умственото и физическото пренапрежение, стабилизира кръвното налягане, помага при главоболие и мигрена, сърдечно-съдови заболявания, регенерира клетките, създава усещане за спокойствие и умиротворение. Този цвят се предпочита от тези, които търсят собственото “аз” или нова цел в живота.
Светлосиният цвят е пасивен цвят. Той способства за отпускане и забавяне на жизнените процеси, намалява работоспособността и емоционалното напрежение, създава спокойствие, помага на човека да опознае самия себе си и да се чувства комфортно когато е сам, вхъхновява. Успокоява нервната система, влияе благотворно при умора и безсъние, при заболявания на гърлото и дихателната система. Този цвят е много подходящ за спални, кабинети или бани.
Синият цвят е пасивен, студен и спокоен. Под неговото влияние намалява активността на жизнените процеси и работоспособността, успокояват се емоциите, възниква склонност към съзерцание и размишление.
Синьото създава благоприятна обстановка за спокойна, но не и интензивна работа и намалява усещането за умора от нея. Той оказва положително въздействие върху дихателните органи, очите, ушите и тялото като цяло, спира кръвотечението, спомага за бързото заздравяване на раните и намаляването на болката, намалява апетита.
цвят е най-пасивният. Той отслабва жизнените процеси, намалява работоспособността, успокоява до отпуснатост, неговото прекомерно влияние води до сънливост и усещане за умора. Той символизира значителните промени и необходимостта от уединение.
цвят е символ на чистотата на намеренията, съвършенството, непорочността и силата. Затова някои считат, че той укрепва и очиства целия организъм.
Белият цвят успокоява емоционално хората, разрешава конфликтите. Все пак с него не бива да се злоупотребява, тъй като може да се предизвика депресия. Често той се използва, за да се скрият или защитят емоциите.

Най-благоприятен е черният цвят в съчетание с белия.
Тази гама изключително добре може да уравновеси човека, помага той постоянно да има контрол над собственото си поведение и да оценява правилно ситуациите.
Кафявият цвят се смята за цвета на здравия смисъл. Той е спокоен и сдържан. Предизвиква усещане за топлина, спокойствие и жизнена устойчивост.
Как да използваме свойствата на цветовете?
Специалистите съветват основната част от оформлението на нашето жилище - тапети, мебели, под - да бъдат неутрални. С разнообразните художествени детайли: картини, пердета, щори, хавлии и покривки можем да постигнем реализиране на своите “цветни желания”.


 

Ако изпитвате нужда някой определен цвят да присъства винаги около вас, нека това бъде в някой по-ненатрапващ се детайл от дома или в дрехите, които носите често.
Всеки човек има свое, вътрешно чувство, което му подсказва кои цветове му отиват и кои не. В зависимост от настроението си, целите, които преследвате през деня и вашето душевно състояние, си изберете дрехи с такъв цвят, който ще ви помогне да се

Уеб Дизайн Джусита Дес. БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА ЕООД © 2019