ХИТОЗАН /ОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА /GREEN WORLD се приема профилактично и в комплексна терапия при онкологични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт

ХИТОЗАН /ОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА /GREEN WORLD се приема профилактично и в комплексна терапия при онкологични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт

ХИТОЗАН /ОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА /GREEN WORLD се приема профилактично и в комплексна терапия при онкологични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт
ХИТОЗАН /ОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА /GREEN WORLD се приема профилактично и в комплексна терапия при онкологични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт
Код на продукт: g0035
Бонус точки: 0
Наличност: В наличност
Цена: 61.0 лв.
с ДДС: 61.0 лв.

Хитозанът
се явява мощен сорбент с природен произход, чиято сорбираща основа се състои от хитин на ракообразни. Той представлява оздравителен продукт, предназначен за прочистване на организма. Създава антибактериална, противогъбична и антивирусна защита на организма, нормализира храносмилането и повишава имунитета. Хитозанът се приема профилактично и в комплексна терапия при онкологични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт. Той се приема като средство за подобряване на холестериновия обмен. По този начин предотвратява атеросклерозата с нейните опасни последици и се определя като „чистач” на кръвоносните съдове. Не съдържа калории, не се усвоява от организма.

Състав на капсулите хитозан: 100 % хитин.

Опаковка: 60 капсули по 400 мг.

Начин на употреба. Хитозанът се приема 2 пъти на ден по 2 капсули. Да се приема поне с 2 часа разлика от другите продукти.

Въздействие върху организма. Хитозанът подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система, на кръвообращението и на холестериновия обмен. Намалява кръвното налягане, предотвратява атеросклерозата, почиства клетките. Намалява нивото на кръвната захар, повишава имунитета, почиства червата, абсорбира и извежда от организма солите и тежките метали (олово, кадмий, живак и др.), подобрява дренажните свойства на клетката, т. е. способността й сама да се очиства, детоксикира лимфната система.

Хитозанът се препоръчва за профилактика и комплексна терапия при:
- онкологични заболявания, вкл. метастази и интоксикации;
- диабет от първи тип (инсулинозависим);
- заболявания на черния дроб, вкл. цироза;
- заболявания на сърдечно-съдовата система, вкл. атеросклероза, инфаркт, инсулт, хипертония;
- нарушен липиден обмен, вкл. и хиперхолестеролемия;
- заболявания на стомашно-чревния тракт, вкл.  дисбактериоза, хроничен запек;
- хипоимунни състояния от всякакъв вид (намалена имунна активност на организма);
- остри и хронични производствени или битови отравяния;
- екологично неблагоприятни условия на живот, радиационни поражения, в това число и след химио- и лъчетерапия на онкологично болни.

Хитозан

Биологично активната добавка Хитозан е разработена на основата на традиционната китайска медицина от черупките на морския червенокрак краб. Приемането на Хитозан позволява да се възстанови биологичното равновесие на организма
В историята за използването на Хитозан има такъв удивителен факт като този за пълното въстановяване на кожно покритие, благодарение на изкуствената кожа от Хитозан, при момче с 80% кожно изгаряне(Япония).
Хитозан се получава от хитиновата обвивка на краба чрез ацетиленов процес, т.е. отделяне на ацил(карбоново съединение), който придава твърдост, като циментира хитина. Хитозан е йон с положителен заряд, притежаващ много висока степен на пречистване от ацила - 85%, което обуславя високия функционален ефект на Хитозан.Механизъм на въздействие и лечебен ефект на Хитозан

Хитозан е биологическа целулоза. По своите свойства той прилича на човешкия фибрин(един от компонентите за съсирване на кръвта). Когато се приема вътрешно, за разлика от повечето видове растителна целулоза, под въздействието на храносмилателни ферменти, а също и на лецитина, част от Хитозана се разлага, абсорбира се от кръвта и се усвоява от организма във вид на нискомолекулни съединения. Главното от тях е хиалуроновата киселина, която влиза в състава на междуклетъчното вещество, в мембраната на клетките, в стъкловидното тяло на очите и т.н. Другата част, която не се е разложила от ферментите, не се абсорбира от кръвта, съединява се с влагата, превръща се в желеобразна маса, действа в жлъчно-чревния тракт като абсорбент, очиства червта и изкарва от тях токсичните вещества.


Разложилата се в кръвта част от Хитозана действа по следния начин:

1. Потиска раковите клетки, въздействайки в няколко направления. Първо,  регулира pH(киселинно-алкалното съотношение) на тъканите на организма в посока на слабоалкално - около 7,35. Именно при такова ниво на pH лимфоцитите(които обикновено унищожават злокачествените клетки) са най-силно активни. Второ, разложените в кръвта компоненти на Хитозана потискат раковата интоксикация, възстановяват апетита и възпрепятсват раковата кахексия - рязката загуба на тегло при болните от злокачествени новообразувания. Трето, Хитозан възпрепятства образуването на метастази, като плътно приляга към вътрешната повърхност на кръвоносните съдове. Хитозан блокира така наречените конюгационни молекули, с помощта на които се извършва преместването на раковите клетки в другите органи.
2. Регулира нивото на липидите в кръвта, в т.ч. на холестерина, до нормални граници. Регулирането на нивото на холестерина в кръвта е основано на няколко механизма. Първо, Хитозанът съединява жлъчната киселина(с чиято помощ се разгражда холестерина) и я извежда. Второ, при приемане на Хитозан холестеринът в кръвта, а също така холестеринът, постъпващ с храната, се изразходва от организма за синтезиране в черния дроб на жлъчна киселина, която с помощта на Хитозан се извежда от организма. Ето още един механизъм за регулиране нивото на холестерина при използване на Хитозан. И накрая, трето, Хитозан бидейки положително зареден, възпрепятства усвояването на мазнини, притежаващи отрицателен заряд: йонът на Хитозана предотвратява не само атеросклерозата, но и страшните й последствия и се явява "чистач на кръвоносните съдове". Подходящ е при заболявания на черния дроб, който играе важна роля в обмена на мазнините.
3. Нормализира кръвното налягане, от една страна, както е посочено по-горе, чрез борба с атеросклерозата, която е основната причина за хипертония, а от друга - снижава отрицателното въздействие на готварската сол(NaCl) при хипертонията. Ефектът се дължи на това, че Хитозанът(положителният йон), съединявайки се с йоните на хлора от готварската сол(отрицателният йон) го извежда с изпражненията и възпрепятства образуването на ангиотензин - вещество, което се образува в организма под въздействие на йона на хлора и предизвиква резки спазми на съдовете, в резултат на което се повишава артериалното налягане.
4. Намалява нивото на захарта в урината на болни с наднормено тегло, което е установено от японски учени и действа като профилактично средство при опасност от развитие на диабет.
5. Повишава имунитета, чрез регулиране pH на тъканите в организма и поддържането му в слабоалкално състояние. Известно е, че именно при такива стойности на pH се активизират лимфоцитите на кръвта, които отговарят за нивото на имунитета.
6. Подобрява микроциркулацията на тъканите, първо, както е описано по-горе чрез отстраняване на атеросклерозата, второ, премахвайки спазмите на съдовете, особено на най-малките капиляри.
7. Абсорбира и извежда от организма солите на тежките метали(олово, живак, кадмий и др.), минералните торове, химическите оцветители, лекарствени средства, радионуклеидите и т.н., които могат да се натрупват, с години да отравят организма и да бъдат причина за много недъзи. Може да се предположи, че Хитозан подобрява дренажните свойства(способността за очистване) на лимфната система, която, според съвременните виждания на лекарите, представлява основно място за натрупване на токсични вещества и е най-трудно поддаващо се на детоксикация.

Освен множеството описани по-горе ефекти при използване на Хитозан, не по-малко интересно и благотворно е неговото въздействие върху човешкия организъм в неразтворен вид:

1. Лечение на псориазис, рак на кожата, рак на млечните жлези, възстановяване на изгорели повърхности, рани и други травматични увреждания на кожата.
Изкуствената кожа - тънък слой от Хитозан, не предизвиква реакция на отхвърляне, тъй като се явява хранителна среда за растежа на собствените клетки на кожата. Установено е, че Хитозанът активизира възстановяването на изгорена и ранена повърхност без образуване на белези, тъй като стимулира растежа на колагенови влакна. Освен това, при нанасяне върху раната, Хитозанът действа кръвоспиращо и има обезболяващ ефект.
2. Въздействието върху стомашно-чревния тракт е обусловено от свойствата на Хитозана като биологическа целулоза. Той подобрява перисталтиката, увеличава обема на изпражненията, което спомага за редовното изпразване на червата, отстранявайки метеоризма и чувството за напъни.
Ускорявайки придвижването и по този начин, съкращавайки контакта на токсичните маси изпражнения със стените на червата, Хитозанът значително намалява разлагането на токсини в кръвта и е средство за профилактика на рака на дебелото черво. И, накрая, Хитозанът, набъбвайки просто механически, притежава мощни абсорбционни способности, очиства власинковия апарат на тънкото черво, възстановявайки нормалния процес на храносмилането.
Нормализацията на функцията на дебелото и тънкото черво е задължително условие за възстановяване на микрофлората и за отстраняване на дисбактериозата.

 

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Уеб Дизайн Джусита Дес. БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА ЕООД © 2019